Αισθητική Οδοντιατρική

Με τον όρο Αισθητική Οδοντιατρική αναφερόμαστε στο σύνολο των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν συνήθως στην πρόσθια περιοχή άνω-κάτω γνάθου με σκοπό τη δημιουργία ενός συμμετρικού,λειτουργικού και καλαίσθητου οδοντικού φραγμού που επιτρέπει στον ασθενή να έχει ένα όμορφο και ξεχωριστό χαμόγελο.

 

  1. ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Λεύκανση είναι η διαδικασία με την οποία με χρήση συγκεκριμένων υλικών, λευκαντικούς παράγοντες, επιτυγχάνεται αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών χωρίς να επηρεάζουμε τη δομή του δοντιού. Γίνεται δύο βασικές μεθόδους, λεύκανση στο ιατρείο και λεύκανση στο σπίτι. Στο ιατρείο γίνεται κατόπιν απομόνωσης όλων των μαλακών ιστών, εφαρμόζοντας ισχυρό λευκαντικό παράγοντα με χρήση ειδικής λάμπας ή laser.Στο σπίτι γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή με ειδικά εξατομικευμένα μασελάκια που κατασκευάζονται για το δικό του οδοντικό φραγμό. Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων χαρίζει στον ασθενή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η λεύκανση, στο ιατρείο μας, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία λόγω χρήσης εγκεκριμένων υλικών και πολυετούς εμπειρίας σε όλες τις τεχνικές.

  1. ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Όψεις ρητίνης, γνωστές και ως bonding ή lifting δοντιών, είναι η διαδικασία  με την οποία αλλάζουμε το χρώμα και το σχήμα των δοντιών προσθέτοντας ρητίνη στην εξωτερικής τους επιφάνεια. Εφόσον, η περίπτωση ενδείκνυται για όψεις ρητίνης, γίνεται ψηφιακός σχεδιασμός των μελλοντικών αποκαταστάσεων και αφού καταλήξουμε με τον ασθενή στο επιθυμητό αποτέλεσμα ,το πραγματοποιούμε στο στόμα μέσω ειδικών τεχνικών.

  1. ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Κεραμικές όψεις ή όψεις πορσελάνης αποτελούν μια εξαιρετική μέθοδο αισθητικής παρέμβασης των προσθίων δοντιών. Πρόκειται για μια συντηρητική τεχνική λόγω της  ήπιας παρασκευής(τρόχισμα) του δοντιού, ωστόσο, υψηλής αισθητικής και ρεαλιστικής απόδοσης οδοντικών επιφανειών. Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται εργαστηριακά κατόπιν ψηφιακού σχεδιασμού και συγκολούνται μόνιμα στα δόντια  με ισχυρή κονία.

  1. ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΖΙΡΚΟΝΙΟΥ

Πρόκειται, ίσως, για τη ναυαρχίδα της αισθητικής οδοντιατρικής, δεδομένου ότι είναι σε θέση να διορθώσει πλήρως το χρώμα και το σχήμα όλων των δοντιών διασφαλίζοντας ή διορθώνοντας την ορθή λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος. Το ζιρκόνιο είναι ένα κεραμικό υλικό υψηλής αντοχής και σκληρότητας, πιο σκληρό από το ατσάλι, που διατίθεται σε χρώματα αντίστοιχα με τις αποχρώσεις των δοντιών. Αφού σχεδιαστεί ψηφιακά όλη η αποκατάσταση, μία ή περισσότερες στεφάνες, ειδικοί 3D εκτυπωτές αναλαμβάνουν να την κατασκευάσουν με απόλυτη ακρίβεια. Οι στεφάνες(«θήκες») ζιρκονίου αποτελούν μία ριζική, σύγχρονη και μακροχρόνιας ζωής αισθητική παρέμβαση που ήρθε για να δώσει στον κάθε ασθενή το χαμόγελο που πάντα ονειρευόταν.