Αποκαταστάσεις με ρητίνη
  1. ΕΜΦΡΑΞΗ

Εμφράξη σε ένα δόντι είναι το γνωστό σε όλους μας σφράγισμα, ίσως η πιο δημοφιλής οδοντιατρική πράξη. Με βασικότερη αιτία την κατανάλωση σακχαρωδών τροφών και την απουσία σωστής στοματικής υγιεινής, συχνά εμφανίζονται τερηδόνες στα δόντια. Η τερηδόνα προκαλεί αποικοδόμηση του δοντιού δημιουργώντας έτσι μία κοιλότητα. Η θεραπεία σε αυτήν την κατάσταση περιλαμβάνει την αφαίρεση της «μολυσμένης» επιφάνειας του δοντιού και την αναπλήρωσή της με ρητίνη, ένα άσπρο υλικό στο χρώμα του δοντιού. Στο ιατρείο μας, χρησιμοποιούμε επώνυμες ρητίνες υψηλής ποιότητας που με τις κατάλληλες τεχνικές τοποθέτησης αποδίδουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

  1. ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΥΑΛΟΝΗΜΑΤΩΝ

Τα ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια (απονευρωμένα) συχνά έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της οδοντικής ουσίας. Για την αποκατάσταση αυτής χρησιμοποιούμε άξονες υαλονημάτων σε συνδυασμό με ανασύσταση ρητίνης. Οι άξονες λειτουργούν σαν «κολώνα» και συγκρατούν τη ρητινώδη ανασύσταση.

  1. ΕΝΘΕΤΑ-ΕΠΕΝΘΕΤΑ ΡΗΤΙΝΗΣ

Σε περιπτώσεις που λείπει μεγάλο μέρος κάποιου δοντιού τα ένθετα-επένθετα ρητίνης βρίσκουν εφαρμογή. Πρόκειται για κατασκευές από ρητίνη που γίνονται εκτός στόματος εργαστηριακά και αναπληρώνουν όλη την απούσα οδοντική ουσία. Στη συνέχεια, συγκολούνται μόνιμα με ισχυρή κονία στο αναφερθέν δόντι.